Zweisprachig

El segon article sobre els diccionaris d’alemany on-line és sobre els bilingües (castellà-alemany / alemany-castellà / català-alemany / alemany – català).

Sempre que els utilitzeu, tingueu en compte les recomanacions que us dono!

  • http://de.pons.com/  ⇒ diccionari de traducció alemany-castellà, castellà-alemany. Quan es trien les llengües, només cal que es posi: “deutsch” – “spanisch”. NO cal que canviïs cada cop l’ordre dels idiomes per buscar la paraula segons si és en castellà :”casa” o en alemany: “Haus”. En aquest diccionari, cal tenir en compte la formació dels plurals. Per exemple si es busca: “Haus” apareix el següent: Haus <-es, Häuser>[haus, pl. hoiza] SUBST nt El plural de “Haus” és “Häuser”, per tant per saber com es fa el plural de les paraules buscades sempre serà la segona informació dintre aquests símbols <>.
  • http://dict.leo.org/esde/index_de.html   ⇒ diccionari de traducció alemany-castellà. Al costat de cada paraula, sigui castellà o alemany hi ha un símbol de “play” per escoltar la pronunciació. Alerta amb les traduccions!! Sempre apareixen moltes paraules com a possible traducció, però no totes serveixen en tots els contextes!! A més a més, hi ha un Fòrum (al final de tot de la pàgina), on la gent explica dubtes i altres els resolen referent a paraules concretes o frases alemanyes en contextes determinats.
  • http://dict.tu-chemnitz.de/de-es/  ⇒ diccionari de traduccions alemany-castellà. Al costat dret de la paraula que hem buscat apareix per ordre alfabètic la correlació de paraules dins del diccionari.
  • http://www.hueber.de/woerterbuch/online/?wb=&wbolang=de&sString=&modus=de-en&site=1&rl=true ⇒ l’editorial Hueber ens ofereix un diccionari bilingüe on-line. Tingueu en compte que quan traduïu una paraula alemanya al castellà heu d’escollir: deutsch-spanisch. Ara bé, quan és una paraula castellana que la voleu saber en alemany heu d’escollir: spanisch-deutsch.
  • http://woerterbuch.langenscheidt.de/gtw ⇒ aquest diccionari on-line només es pot utilitzar si ja teniem un compte abans o si a casa tenim el diccionari en format paper. En aquest últim cas, s’ha d’enviar un correu dient el ISBN del teu diccionari en paper. Langenscheidt és l’editorial que fa els diccionaris de color groc, segur que n’heu vist algun!