El dia de Sant Nicolau és el 6 de desembre. Aquest és un dia molt especial per a tots els nens!! El dia 5 de desembre al vespre han de posar sabates o botes davant de la llar de foc o la porta de casa. Durant la nit passa Sankt Nikolaus i omple les sabates de xocolatines, mandarines, nous, Lebkuchen (dolç típic nadalenc), entre altres coses. L’endemà els nens troben els regalets que ha deixat Sankt Nikolaus dins les seves sabates.

Després d'haver passar Sankt Nikolaus

Després d’haver passar Sankt Nikolaus

A moltes zones d’Alemanya no es celebren els Reis d’Orient, això fa que el dia de Sant Nicolau substitueixi una mica els reis mags. Sant Nicolau és el patró de la canalla, per a totes les llegendes i bones obres que va fer el sant pels nens.

 

 

“Warst du auch brav?” (Has sigut bon nen?)

 

 

 

La nit del 5 de desembre també es pot trobar a Àustria, entre altres llocs, el “Krampus” o “Kramperl”. Si sant Nicolau porta regals per a tots els nens que s’han portat bé durant l’any, el “Krampus” o “Kramperl” es passeja pels carrers de la ciutat “castigant” els nens que no s’han portat bé, per això porta com una vara, bastó o un ramillet. Aquesta figura té moltes fesomies i vestimentes diferents, però totes tenen en comú que fan por als nens.

Krampus o Kramperl és la figura que castiga els nens que no s'han portat bé.

Krampus o Kramperl.