A partir de l’obra de Friedrich von Schiller, del 5 de maig al 5 de juny es representa la versió i direcció de Sergi Belbel: Maria Estuard.

Al Teatre Lliure-Gràcia, al carrer del Montseny, 47 (Barcelona) podeu veure la representació de l’obra Maria Estuard. Aquí teniu els horaris de la representació:

de dimecres a divendres 20:30h.
dissabte 17:30h. i 21h.
diumenge 18h.

Les entrades van dels 15€ als 29€ i les podeu adquirir en aquesta web: https://tlliure.shop.secutix.com/selection/event/date?productId=500287663&lang=ca&_ga=1.187886561.890178274.1369733639

Obra:

Amb l’ajut de nobles del seu seguici, Maria Estuard, reina d’Escòcia i presonera al castell de Talbot per ordre de la seva cosina Isabel I d’Anglaterra, conspira per salvar la vida i recuperar el poder polític. Un enfrontament entre dues reines, dues religions, dues nacions, però també, i sobretot, entre dues dones amb poder.
 
Vint-i-cinc anys després del muntatge de Josep Montanyès al Teatre Lliure, amb les esplèndides Anna Lizaran i Maife Gil al capdavant, volem revisitar una obra cabdal de la literatura dramàtica europea. Sílvia Bel i Míriam Alamany seran Maria i Isabel, respectivament. 
En un moment de convulsions polítiques, a casa nostra i a tot Europa, és bo reinterpretar aquells clàssics que ens recorden que la lluita pel poder (polític, social, religiós) ha estat sempre plena de conspiracions, males arts, jocs bruts i també això que ara anomenem ‘personalismes’. Dues grans dones, representants de dues grans nacions dins un mateix territori, s’enfrontaran acarnissadament per veure qui domina qui. 
Plantegem una nova lectura del text de Schiller condensada només en set personatges i anant a l’arrel del conflicte, tant polític com humà. 
Sergi Belbel

Intèrprets:

Míriam Alamany Isabel I, reina d’Anglaterra / Jordi Banacolocha Amias Paulet, cavaller, carceller de Maria / Sílvia BelMaria Estuard, reina d’Escòcia / Àlex Casanovas Robert Dudley, comte de Leicester / Carles Martínez William Cecil, baró de Burleigh / Fina Rius Hanna Kennedy, dida de Maria / Marc Rius Mortimer, nebot de Paulet – Melvil, majordom de Maria

escenografia Max Glaenzel / vestuari Mercè Paloma / caracterització Toni Santos / il·luminació Kiko Planas / so Jordi Bonet

ajudant de direcció Antonio Calvo / ajudants d’escenografia Josep Iglesias i Jose Novoa / ajudanta de vestuari Núria Cardoner / alumne en pràctiques de direcció de l’Institut del Teatre Juan Manuel Rodríguez

construcció d’escenografia Tallers d’Escenografia Castells s.l. i Pascualín / confecció de vestuari Epoca

producció Teatre Lliure

espectacle en català
durada aproximada 2h. sense pausa

programa de mà en braille disponible a la taquilla

espectacle recomanat pel Servei Educatiu del Teatre Lliure

Font i més informació: http://www.teatrelliure.cat/