Amb motiu del centenari del naixement de Peter Weiss (1916-1982), escriptor, artista, cineasta, dramaturg i activista alemany, la Càtedra Walter Benjamin, Memòria i Exili i la Fundació Antoni Tàpies, juntament amb el Patronat Call de Girona i el Museu Memorial de l’Exili, han organitzat un cicle de conferències per revisitar la seva vida i el seu pensament. 

Dimecres 1 de juny a les 18.30 h tindrà lloc la conferènciaLa Estética de la Resistencia o la (anti)novela de formacióna càrrec de Germán Garrido Miñambres (Universidad Complutense de Madrid). 

19.30 h. Seny i revolució: Peter Weiss i Hölderlin. Taula rodona amb la participació de Jörg Zimmer i Mònica Carbó (Universitat de Girona). En aquesta taula, a partir d’una altra obra teatral de Peter Weiss, Hölderlin, s’intentarà reflexionar a l’entorn del contrast entre la figura del poeta i filòsof Friedrich Hölderlin i la interpretació de Peter Weiss en la peça teatral homònima, en la qual una constel·lació de personatges històrics escenifiquen la tensió intemporal entre seny i follia, rebel·lió i obediència, llibertat i repressió. 

Lloc: Institut d’Estudis Nahmànides (accés per carrer de Sant Llorenç s/n) Girona

Aquest cicle de conferències té el suport de l’Institut Goethe a Barcelona i de Festival Loop. 

Activitats gratuïtes.

Més informació i font: http://www.girona.cat/call/cat/agenda_fitxa.php?idReg=5766