L’Institut Universitari de Cultura (IUC), conjuntament amb el Goethe-Institut de Barcelona i l’Associació de Germanistes de Catalunya (AGC), ha organitzat una exposició de documents centrada en Georg Büchner (1813-1837), dramaturg i escriptor alemany considerat un precursor del naturalisme i de l’expressionisme.

” Georg Büchner a Catalunya. Documents d’una recepció“, que es podrà visitar del 25 de novembre al 12 de desembre a la sala d’exposicions del campus de la Ciutadella (de dilluns a diumenge, de 10.00 a 20.00 h), ha estat organtizada amb motiu del 50è. aniversari de la primera representació de l’òpera Wozzeck, d’Alban Berg (1925) al Gran Teatre del Liceu a finals de 1964, i del recent bicentenari del naixement de Büchner.

La voluntat de la mostra, que compta amb la col·laboració del Departament d’Humanitats i del Grup de Recerca de Literatura Comparada, és reflectir quina ha estat la recepció d’aquest autor al nostre país des dels anys 60 del segle XX fins a l’actualitat: com s’han llegit i s’han posat en escena les seves obres i de quina manera s’han traslladat a d’altres àmbits, com la cinematografia i la música.

El 2 de desembre, es projectarà el muntatge Leonce + Lena, dirigit per Pep Pla i interpretat per Q-Ars Teatre, amb un col·loqui posterior, moderat pel professor Michael Pfeiffer (UPF).

Font: http://www.upf.edu/enoticies/home_upf/1149.html#.VHxZCtKG8tm