Aquí teniu recomanacions per viatjar a la capital d’Alemanya: Berlín!

1.- Mapa: si voleu un mapa de la ciutat de Berlín en PDF i de gran qualitat, només heu de clicar en aquest link: http://www.polsoz.fu-berlin.de/v/dgpuk2012/anreise/Touristenflyer_2012_Stand_Januar_2012_1_.pdf

2.- Imprescindibles que s’ha visitar:

En aquesta web podeu trobar tota la informació (horaris, adreces, preus…) dels edificis, museus i altres llocs per visitar a Berlín, tant en alemany, anglès com en espanyol. Sempre hi ha més informació en alemany que en les altres llengües 😉 : https://www.visitberlin.de/de/berlin-fernsehturm-tickets

2.1.- Per visitar la cúpula del “Bundestag”, necessiteu primer omplir un formulari on-line sol·licitant cita per veure-la. Podeu escollir 3 hores diferents de possible visita, així no heu de fer cua. La visita és gratuïta i dintre podeu agafar una audioguía, amb la qual a mesura que pugeu per la rampa de la cúpula us anirà explicant els edificis que podeu veure a través del vidre. Molt recomanable!

2.3.- Al costat de la “Porta de Brandenburg” hi ha el “Memorial de l’Holocaust” o “Denkmal für die ermordeten Juden Europas”. Simplement: Hi heu d’anar i caminar SOLS entre els blocs de formigó, es viu una sensació que no es pot explicar amb paraules.

Sota del memorial hi ha el museu, per poder entendre i saber una mica més sobre el tema. Està molt ben fet i és molt interessant! També és gratuït.

2.4.- Si hi aneu a l’estiu, busqueu el festival al carrer “Berlin lacht”. Dura uns 3 mesos, del juny fins al setembre, i va voltant per diferents places de la ciutat. Genial!

2.5.- “Gedächtniskirche”, església pel record, per la memòria. Al veure aquesta església us podeu fer una idea de com va quedar la ciutat després de la guerra. Comentar-vos que, just darrere de l’església nova, hi va haver l’atac terrorista en el mercat de nadal i a les escales hi ha un petit memorial per totes les víctimes.

A la vora podeu visitar el famós centre comercial “KaDeWe”, no us espanteu només d’entrar. A la planta baixa hi ha les botigues de luxe, però a les plantes superiors hi ha productes més accessibles. Es diu, que si no trobes un producte al “KaDeWe” segurament no existeix.

2.6.-“East Side Gallery” un museu a l’aire lliure i alhora el mur de Berlín. L’última restauració de les pintures va ser el 2009, per tant hi ha obres que estan més ben conservades i altres que estan completament soterrades per graffitis o “La Laura i el Pepe van ser aquí el 25/08/2013”. Tot i això, interessant de veure!

2.7.- La catedral de Berlín, “Berliner Dom”, és un altre monument que s’ha de veure. L’entrada val 7€ i la podeu visitar de les 9h-19h de dilluns a dissabte i els diumenges de 12h-19h. (Si hi voleu anar assegureu-vos que els horaris siguin correctes a la web del punt 2). Una altra forma de visitar-la és anar a la missa de les 12h del migdia. Dura 15 minuts i podeu sentir l’orgue de la catedral tres vegades, tocant diferents melodies. Si aneu a la “Andacht” és gratuït.

2.8.- “Neue Wache”: al costat de la universitat Humboldt hi ha un “temple” anomenat nova guàrdia. Heu d’entrar-hi, veure el què hi ha dintre i buscar la història. És una obra preciosa… A més a més, just davant de la “Neue Wache” hi ha altres edificis importants com la “Staatsoper”. Més o menys al centre de la plaça (“Babelplatz”) trobareu un vidre a terra, com una finestra, que us deixarà veure que hi ha sota de la plaça. Quan sigueu allà i ho veieu, busqueu el perquè. Dues obres d’art imprescindibles a l’aire lliure.

3.- Audioguía o tour: en aquesta web: http://www.playandtour.com/ podeu descarregar-vos una audioguía en espanyol, on us expliquen més de 60 punts de la ciutat. L’audioguía és totalment gratuïta i la podeu portar en format MP3 en el vostre mòbil.

3.1.- Si us estimeu més fer un Tour a peu per la ciutat, la companyia: Sandemans  http://www.neweuropetours.eu/ fan tours gratuïts cada dia en espanyol, alemany o anglès. El tour és gratis, però al final del tour, la persona que ens ha guiat per la ciutat demana la voluntat. Hi ha moltes altres empreses que ofereixen aquest servei. Us recomano aquesta perquè la noia que va fer el tour en alemany va ser molt simpàtica i ho va explicar molt bé. Però les opinions varien segons el guia que et toca.

3.2.- Si voleu fer un tour per la ciutat amb bus, sense haver de pagar el bus turístic, podeu agafar les línies 100 i 200, que recorren els principals monuments i edificis de la ciutat. Si ja teniu un bitllet per viatjar amb metro, S-Bahn (ferrocarrils), tramvia i bus, no cal que pagueu res. Si no en teniu, haureu de pagar 2,80€, un bitllet senzill.

4.- Transport: finalment dir-vos que quan agafeu el transport públic, s’ha de validar el bitllet després d’haver-lo comprat. Amb una vegada n’hi ha prou.

Si teniu preguntes només me les heu de formular!

GUTE REISE!!