Dijous 23 de febrer del 2017 a les 18:30h a la Sala Laya de la Filmoteca de Catalunya, trobem la presentació de la pel·lícula: Das schreckliche Mädchen. Mentre que divendres (24 de febrer) a les 17:00h torneu a tenir-hi una cita.

Das schreckliche Mädchen / La noia terrible

Una noia alemanya que viu a la ciutat de Passau inicia una investigació a la recerca de la veritat històrica de l’actuació de diverses institucions públiques de la ciutat i també dels seus habitants durant l’època nazi.

No cal dir que la noia haurà de lluitar contra tot tipus de dificultats. Una situació que permet a Verhoeven analitzar el comportament de la societat alemanya de postguerra.

Das schreckliche Mädchen / La noia terrible
Michael Verhoeven
Lena Stolze, Monika Baumgartner, Michael Gahr, Fred Stillkrauth, Elisabeth Bertram, Barbara Gallauner, Udo Thomer
RFA
1989
alemany
VOSC (Versió Original subtitulada en català)
93′
35 mm

L’escriptor i periodista Toni Orensanz (Falset, 1970) ha col•laborat en diversos mitjans de premsa, ràdio i televisió locals i nacionals.

Des del 2001 ha publicat una quinzena d’obres literàries, entre les quals hi ha L’òmnibus de la mort: parada Falset (2008) i El nazi de Siurana (2016), dos èxits editorials que també són magnífics exercicis de periodisme d’investigació que indaguen en la memòria històrica, en la dificultat de treure a la llum els seus aspectes més foscos i en el paper determinant que té el col·laboracionisme en una societat repressiva. Preocupacions que emparenten clarament la seva obra amb el film que ha escollit per presentar-nos.

Apta per a tots els públics

Font: http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/escriptors-de-capcalera/das-schreckliche-madchen-amb-presentacio-a-carrec-de-toni